Travel Journal

Hoi allemaal!

(Sunday 12 August 2007) by Margriet Lenkens
Ik wilde net gaan schrijven over t schitterende weer hier en nu begint t twee minuten geleden VET HARD te regenen. Een beetje a la vroeger in spanje, veeeeeel water dus. Maar goed, als dit het regenseizoen is vind ik t prima!
nou vandaag heb ik me goed vermaakt, eerst uitgeslapen tot 8 uur haha, hoe kom ik er bij, toen ontbijt (geroosterd brood met boter, ja luxe is anders!) en toen met de bus naar Puerto Juarez om vanuit daar de boot te pakken naar Isla Mujeres. Nou t openbaar vervoer is hier zeer apart. Ten eerste hebben ze geen haltes geloof ik, en stoppen ze gewoon waar mensen staan haha. Daarnaast zien ze er niet uit en zo klinken ze ook, oftewel alsof ze bij elk bultje in de weg uit elkaar kunnen vallen. Maar ja, wel heel goedkoop haha. Het verkeer is gelukkig niet zo chaotisch, er staan genoeg verkeersborden en op veel plaatsen zijn drempels zodat de taxis die toch wel haast hebben wat afremmen. Bovendien stoppen de autos en bussen toch wel als ik over moet steken haha ;)
Nou met de boot naar t eiland was wel relaxt, al heb ik er weinig van gezien omdat ik boven op de boot zat en bang was dat de wind mn lenzen zou doen wegwaaien haha. Maar wel wat fotos gemaakt zoals je kunt zien :P (ik zal als ik op school internet heb s namen bij de fotos zetten want zo is t volgens mij niet duidelijk waarom ik soms de foto gemaakt heb haha. Op t eiland ben ik naar Hotel Garrafon de Castilla geweest, en heb ik daar heerlijk op n strandbed gelegen en gesnorkeld. Dat was echt vet! Er waren wel honderd soorten vissen (ik zal wel overdrijven) en ik was elke keer bang dat we tegen elkaar zouden op botsen maar die beesten gaan natuurlijk aan de kant als er zon groot gevaarte aan komt haha. Ook krabben gezien, zeesterren, wooow. En n..weet niet hoe t heet. Kijk maar op de fotos, mega-hagedis ofzo, maar ik denk niet dat dat de naam is :) maar die liepen daar echt veel rond, in de tuin van t hotel dus!
Oh op n andere foto zie je trouwens een mega-krekel, in t hostel, die vond ik minder grappig (wel als ie daar bleef zitten, maar niet als ie snachts naar onze dorm kwam).
Dus, over dat hotel, heerlijk gezond, verbrand, elke 5 minuten ingesmeerd, en Renate Dorrestein gelezen. Ik wilde eigenlijk nog naar de Tortugranja gaan (turtle-farm) gaan maar aangezien ik pas om half3 ging snorkelen en die schildpaddending al om 5 uur dichtging..toch maar niet. Op n gegeven moment voelde ik me echt beroerd, misselijk, trillend op mn benen en kortademigheid, dus toen ben ik maar gegaan voordat ik n zonnesteek kreeg. Met de taxi terug naar de haven, en toen met de boot weer terug naar Cancun. En nu zit ik dus weer achter de computer. Zometeen ga ik eten met twee meisjes die in dezelfde dorm slapen als ik, ik denk gewoon in het hostel zelf maar dat is nog niet helemaal besloten.
Oh op de foto van de wcs zie je hoe goed ze hier engels kunnen :P Over de wcs gesproken, heel irritant, je moet t papier in n prullenbak doen ipv in de wc zelf, ivm verstopping. Best smerig...
Maar de Mexicanen zijn heel aardig, ze kijken je ook lachend aan enzo. En ik vind t hier ook wel leuk, al heb ik vernomen dat dit niet t echte mexico is en dat lijkt me ook niet. Van alles staat wel n engelse vertaling enzo, dus ja. De meer mexicaanse wijken (dus niet zo gericht op de toeristen) zijn wel heel mooi, allemaal kleurtjes enzo. Doet me toch ook wel aan Spanje denken, met die stroomkabels boven de huizen, de huizen allemaal n beetje ...slordig. Maar dat vind ik juist wel leuk. Minder leuk is dat ik ook al krottenwijken heb gezien..Ik reed er langs in de taxi. Ik wilde aan de chauffeur vragen of er mensen woonden (want t was echt heel anders dan de rest van het eiland, niet zo erg als dat je ziet op tv in India of Afrika, maar toch) maar toen waren we t al voorbij en ik wist niet hoe ik in t spaans duidelijk wilde gaan maken dat ik de huizen bedoelde waar we een minuut geleden langs reden. Maar ik vrees dat er wel mensen woonden ja.
Maar goed..
ik heb trouwens net n vaag mailtje gehad van click mexicana, airline waarmee ik maandag naar guadalajara vlieg, over mn vlucht van cancun naar veracruz en van veracruz naar guadalajara. Ik dacht tussenstop, maar ze vertrekken op dezelfde tijd dus ik snap t niet echt. Heb gemaild en ben benieuwd...
trouwens, zelfs de officiele dingen zijn hier te laat. Boten die om half6 vertrekken vertrekken om kwart voor 6 enzo haha, maar goed, inmiddels ben ik eraan gewend met de UAG.
Ohja, t hostel leek eerst n beetje saai, maar nu is t zoals ik op de fotos van de website zag, savonds gaat t hier los haha, karaoke enzo vette shit. (zie foto)
Alleen reizen ("reizen", vakantie vieren mee) is vooral heel rustig, en je kunt precies doen waar je zin in hebt. Maar nadeel is dat je na een tijdje niet meer weet hoe je NLs moet praten haha, en natuurlijk dat je niks met iemand kunt delen. Maar goed, tot nu toe gaat t prima :)
Goed, fotos komen er weer aan, maar ik ga dit effe posten voordat t weg is. Mensen bedankt voor de mailtjes, sorry kan niet overal / nergens op reageren, maar over n paar dagen...
doei!
ps1. De regenbui duurde maar 5 minuten haha
ps2. wat je hiernaast ziet is trouwens helemaal geen cancun, maar ik moest n punt selecteren op n plaatje wat veel minder gedetailleerd was haha.
ps3. de nieuwe fotos (gisteravond en vandaag) staan op http://www.mijnalbum.nl/Album=BGQPYBSA

  • Schrijfster by Mama
  • Marrie!!! by Renée
  • zondagmiddag in oploo by marian oma en riet
  • lala by Elleke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active