Travel Journal

:)

(Tuesday 14 August 2007) by Margriet Lenkens
Het is nu maandag, 22:17 lokale tijd en ik lig in bed te schrijven omdat ik, inderdaad, geen laptop bij me heb. Oftewel dit is overgetypt, maar goed. Ik ben net aangekomen in het huis waar ik de komende maanden ga wonen en het is in een woord geweldig. Echt n dikke villa, vet veel kamers (waarvan de meeste niet voor mijn aanwezigheid zijn bedoeld haha) en zeer zorgvuldig ingericht. Niet echt heel mexicaans (denk ik) maar ja. Ja volgens mij is het echt een villa. Laat ik t zo zeggen, om deze wijk in te komen moet je je identiteitsbewijs laten zien bij de 24/7 beveiliging. Precies ja. De kamer is ook heel prima, denk ongeveer net zo groot als die in Maastricht, alleen hier is ook nog een grote kast! Met heel weinig kleren, snik. En ik heb een glazen bureau en nog zoiets en een hoop schappen. Badkamer deel ik met iemand maar die is er nog niet. oh en het eten is ook relaxt, ik mag alles pakken waar ik zin in heb (lekkere verse plakken ananas!) en ze zei uit zichzelf al iets over mijn vegetarierheid dat t geen probleem moest zijn en dat ze zelf ook heel veel groenten en fruit at. En vandaag heeft ze helemaal zitten vragen wat ik lust en wat niet, dus dat komt wel goed. Basically kookt zij gewoon, zet t in de koelkast omdat iedereen andere uren heeft (over een week wonen hier nog 2 meisjes meer) en de studenten kunnen t dan opwarmen. Ze is ook heel aardig trouwens, woont hier alleen (heeft wel 6 kinderen maar al allemaal t huis uit want ze is geloof ik al 58) en wil volgens mij gewoon n hobby of gezelschap (geld heeft ze genoeg denk ik zo ;)) Oh en er is wel een hond (volgens mij had ik op de aanmelding gezet animales domesticos: no) maar t is een klein ding en hij valt me niet lastig dus... Oh en ik werd op t vliegveld opgehaald door Mario, met idd zon papier met Margriet Lenkens erop haha, vet he.
Vandaag (dinsdag dus) zijn we samen naar de universiteit gereden, zeeeeeeeeer groot, maar wat wil je ook vergeleken met UCM, en ik weet vast waar ik vrijdag moet zijn. Ohjee, vrijdag heb ik dus mn examen al ben ik achter, dus nog ff hard studeren. Guadalajara zelf lijkt me wel een leuke stad, ook enorm groot. Volgens de lonely planet 4 miljoen inwoners, maar Mario (de chauffeur) zei dat het er bijna 7 miljoen zijn, en dat Mexico tegen de wereld bank enzo zegt dat t minder is omdat ze anders niet mogen lenen tenzij ze maatregelen nemen tegen de groeiende bevolking. Hij zei ook dat tot 10 jaar geleden gezinnen van 10 kinderen normaal waren, maar nu zijn t al 3 ofzo per gezin. Ik vind t hier in elk geval leuker dan in cancun, want hier lijkt t allemaal meer mexicaans. Behalve dan de buurt waar ik woon haha. Oh en de vrouw (beatriz heet ze) brengt normaal de studenten naar de universiteit, maar dat vind ik echt dik overdreven, is misschien n kwartiertje lopen. Ja wel bergop bergaf maar toch. Dus straks ben ik vanaf de universiteit ook al lopend terug gegaan :P. En nu zit ik dus in een internetcafe voor 24 pesos per uur. Dat is iets van 2 euro denk ik, wel te doen dus! Mn huur van 5000 pesos vond ik eerst wel n beetje veel, maar nu ik weet in wat voor huis ik woon is t wel prima haha.
Nou aangezien ik toch nog ff heb ivm fotos uploaden...Ik vond eerst dat de mexicanen er allemaal ongeveer tzelfde uitzien, maar ze zijn zo verschillend, natuurlijk ook omdat ze allemaal in andere hoeveelheden van spanjaarden en natives ´afstammen´. Maar ze zijn erg aardig en heel behulpzaam en werken hard.
Goed, ik ga er weer vandoor, naar huis lopen of met de taxi haha, is namelijk wel n stukje, maar eerst ff boodschappen doen! handdoeken enzo...
Fotos staan op http://www.mijnalbum.nl/Album=HIDSGRQZ (en ik doe elke keer n nieuw album omdat je dan niet zoveel hoeft te scrollen rennie :P)
doeiii

  • Hoe vet! by Myrthe
  • Fijn by Mama
  • haggedis enzo by el
  • hola! by Elles
  • Bonjour by Lisa


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active