Travel Journal

27-8-2007

(Monday 27 August 2007) by Margriet Lenkens
Hee allemaal! Hier weer even een update vanuit Guadalajara...
Vrijdag wilden we naar de bioscoop in Zapopan, en we hadden met Astra afgesproken bij de bios. Alleen die verrekte taxichauffeurs weten hier vrij weinig van waar alles is, oftewel ik belde met Astra en ze zei dat ze recht voor de kaartverkoop stond, en ik zei hetzelfde, alleen we zagen elkaar niet...heel handig, wij stonden bij Cinepolis in plaza Pavillon, en Astra bij Cinepolis plaza galerias. En natuurlijk weer veel te veel voor de taxi betaald. Maar goed, toen zijn we maar naar license to wed gegaan, in t engels met spaanse ondertiteling. Een zeer flauwe voorspelbare film. Maar goed, haha, is niet erg. Bioscoop kost hier 40 pesos, dat is net geen 3 euro denk ik! en op woensdag is het voor studenten 2 voor de prijs van 1. Zeer relaxte deal dus! Ohja, in de bioscoop eten de mensen echt hele maaltijden, die kun je er ook allemaal kopen. En ook popcorn, en daar doen ze dan salsa over heen haha. Ik heb t maar gehouden bij een chocoladeijsje :-) Een erg mooi woord wat ik heb geleerd vind ik luna de miel, oftewel maan van honing, oftewel honeymoon haha, wel leuk vond ik. Daarna zijn we weer naar huis gegaan.
De volgende dag zijn Elodie en ik overdag naar Plaza galerias gegaan, en hebben we de goede bioscoop gezien, waar we een dag eerder ook hadden moeten zijn :P De plaza galerias is een zeeeeeeer groot overdekt winkelcentrum, met allerlei winkels. In een boekenwinkel wilde ik bijna (el secreto( kopen, je weet wel klemann, the secret, maar t was 23 euro en helaas dus geen mexicaanse prijs dus een beetje too expensive voor mij. Nou ik heb zeer veel geshopt, ook bij de walmart. Voor de geinteresseerden in hoe duur het hier is:
- n handdoekje
- 3 schrijfblokken
- insteekhoesjes
- enveloppen
- een fles wodka
- een pak ananassap
- een blike nep redbull
- een snickers
- twix
- mapje
- 9 paar pantykousjes (per ongeluk, er zaten er 3 in elk pakje)
en nog wat dingen die ik vergeet...en dat alles voor 8,50. Ongelooflijk, in NL kost alleen de fles wodka al zoveel. Nou goed, oh en de taxi er naartoe kostte denk ik 40 pesos pp, dat is nog geen 3 euro. Damn het gaat echt verschrikkelijk worden als ik terug ben in het dure nederland...
Maar goed, voorlopig kan ik nog van deze prijsjes genieten :-) Ik heb ook kleren gekocht, heel interessant, een truitje en een zwart bloesje, en zoals jullie op de fotos konden zien waren er shirts met nederlandse teksten! Ik vond het heel grappig, waarschijnlijk weten de verkopers niet eens wat er staat haha.
dit_zag_ik_in_de_zara_haha.jpg

Kleren zijn hier trouwens niet echt heel goedkoop, gewoon net zoals in Nederland denk ik, misschien een paar eurootjes minder. Maar goed, omdat al het andere wel zeer goedkoop is mag ik wat kleren kopen haha.
Nou savonds zijn we weer naar antro a style geweest. Weer gratis naar binnen, en was weer leuk. Muziek was iets minder dan vorige keer, maar goed. Om half4 sloot de tent, en vrienden van de vrienden van Astra hebben ons naar huis gebracht. Was echt een avontuur haha, want het was zon auto waarbij de achterkant open is. En nee geen cabrio of zo, dat achterste is gewoon een bak, en daar zaten we dan met zn 8en of zo in. Heel apart, illegaal ook natuurlijk maar de politie kan t echt niks schelen. Sterker nog ze reden 1 minuut naast ons zonder er ook maar iets van te zeggen of te laten merken.
Nou zondag lekker uitgeslapen, en smiddags nog meer geslapen wat ik eigenlijk niet moet doen want als ik half wakker word dan voel ik me heel raar en hallucineer ik bijna. Maar goed haha. En vanmorgen dan weer school...Ik blijf het raar vinden. Het is niet zo dat het niveau zo laag is, maar het is echt basisschoolstyle. Heel apart. Maar goed, ik heb mn boeken gehaald dus ik vind t wel prima.
Wat ook heel prima is hier is het weer. Het is zeg maar net zo veranderlijk als in NL alleen dan gedurende de dag. SOchtends is t best fris en regenachtig, veel wolken, en smiddags rond 12-1 uur wordt het vet warm, en savonds is het weer n beetje frisjes, alhoewel warmer dan sochtends.
uitzicht_als_ik_sochtends_om_720_naar_school_loop.jpg

Nou verder had ik nog n lijstje gemaakt met opvallendheden dus bij deze:
- Er zin hier zoveel dikke autos, als ik een man zou zijn zou ik echt genieten maar nu doet het me niet zoveel haha. Ben benieuwd of de autos hier ook goedkoop zijn of dat de mensen in dit stadsdeel gewoon rijk zijn
another_witte_auto_van_de_zoon_van_beatriz.jpg

- Overal is beveiliging. O-VE-RAL. Overal staan kerels met enorme geweren, weet niet goed of ik me veilig of bedreigd moet voelen
- Op de campus kun je echt elke mogelijke sport beoefenen, er is zelfs een groot voetbalstadion! De UAG heeft ook een professioneel voetbalteam, de tecos. Denk dat ik een keer naar een wedstrijd ga kijken, lijkt me wel leuk
- Ik ben er achter waarom de bomen van onderen wit zijn: tegen mieren (die hier zeer veel zijn, in alle kleuren en maten)
- Er zijn hier veel straatverkopers, ofja, als de autos voor het rode stoplicht stoppen komen er mensen (helaas vaak kinderen) naar de autos toe om dingen (rozen, ruitenwassers, kranten) te verkopen. Best gevaarlijk want de chauffeurs hier letten echt niet op de voetgangers..
- Ontbijt is hier echt apart, ik eet wat brood maar ik heb van klasgenoten ook al gehoord dat er hele maaltijden voor ze werd gekookt, en vanmorgen om 8 uur (slik) kwamen er twee meisjes de klas binnen met noodles ofzo...hmm
- Alle meisjes lopen op hakken. Ik niet dus haha
Nou dat was t wel weer, ga nu naar mn eerste salsales. Considering my problems: alles met school is goed (denk ik), en er wordt een nieuw bankpasje opgestuurd naar Mexico!
Dus eindelijk heb ik wat rust haha. Maar goed, ik ben er vandoor. Hasta luego!
En sorry aan de mensen dat ik jullie nog niet teruggemaild heb. Zodra ik alles geregeld heb voor immigration (pasfotos, kopieen van alle paginas van het paspoort, beschrijving van hoe rond mijn kin is en hoe scheef mijn neus en kleur ogen en alles, en formulieren ondertekend door beatriz enz enz...) dan ga ik er eens goed de tijd voor nemen.
Hasta luego! xxx

 • 1ste :) by Marco
  • . by Margriet Lenkens
 • Groet by mama
 • rauw by lies
 • you make me wana la la lalala by Elleke
  • ? by Margriet Lenkens
   • dissen by Elleke
 • maastrichtmissesyou by Iona
  • - by Margriet Lenkens
 • Ola! by Fleur
  • hallo by Margriet Lenkens


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active