Travel Journal

Alweer 3 (!) dagen geleden...

(Thursday 30 August 2007) by Margriet Lenkens
Hallo!
Aangezien het alweer 3 dagen geleden is, nou nou, hier weer n berichtje! Het gaat prima met mij, vandaag is het heerlijk weer en (nog) geen regen, en ik ben een beetje huiswerk aan het maken.
niet zo scherp helaas maar ik vind dat ik hier op lisa lijk..
niet zo scherp helaas maar ik vind dat ik hier op lisa lijk..

Ik vind mn vakken echt geweldig, vooral psicologia criminologica. Op dit moment gaat het daar over kinderen die ontsporen zeg maar, en dat is echt iets wat ik interessant vind. Wat ik heel fijn vind hier is dat de leraren ook allemaal in het echte leven psycholoog zijn of in psychologie werken. Ze geven heel veel voorbeelden en vertellen over hun patienten, wat het allemaal wat 4tastbaarder4 maakt. Zo vertelde mijn maestra van psic crim over een jongetje van 9, 5e zoon in een gezin van 8 zonen, die heel veel respect had voor zn oudere broers, maar zn jongere broertjes mishandelde. Uiteindelijk moest mijn lerares geloof ik erbij komen (zij werkt met 4ontspoorde4 kinderen) omdat hij zijn jongste broertje van 4 wilde zien doodgaan...nou en dan vertelt ze waarom enzo (hij was hoogbegaafd en verveelde zich, kwam uit een arm gezin en daar waren geen boeken om te lezen, wat hij wel heel graag wilden. dus, geinspireerd door boeken over WWII had hij zijn eigen wereldje gecreeerd waarin hij de macht had). Ja zoals ik t vertel klinkt het misschien suf, maar de verhalen zijn echt heel indrukwekkend. Nou goed, het lijkt mij wel wat voor later. Al vertelde die vrouw, die toch wel sterk overkomt, dat ze soms echt bang is voor die kinderen (zoals voor een jongetje van 12 dat met een mes voor haar stond, zeer ernstig ja). Nou goed, ik moest ook een verslagje schrijven over kidnapping hier in mexico, wat hier echt heel veel voorkomt. Vorige week kwam een man erover vertellen maar dat heb ik misschien al in een vorig blog gezegd. Kwam ik gisteren achter dat het gisteren moest, dus ik mocht het voor de volgende les. Dus heb dat zitten doen terwijl ik eigenlijk naar salsa wilde, en vervolgens kwam ik er na afloop achter dat ik vandaag helemaal geen les had van dat vak! beetje jammer dus, maar goed.
cucarachas...de 5e die Elodie op haar kamer vond...
cucarachas...de 5e die Elodie op haar kamer vond...

Gister weer naar de bios geweest, 2 voor 1 dus ik heb 33 pesos betaald which is iets meer dan 2 euro! Ja ik blijf me verbazen over de prijzen. Nou we waren daar met Elodie, Astra, Marion en Amit (laatste twee zijn vrienden van Astra, die eerst dus in mijn huis hebben gewoond). We hadden kaartjes gekocht voor El enemigo de casa, maar ik kom er net achter dat we Breach hebben gekeken haha. Dat is met Ryan Philippe. Wel een spannende film vond ik. In elk geval, als iemand moet kiezen tussen dat en License to wed, kies de eerste! En volgende week gaan we denk ik naar de film met Justin, Alpha dog, ben benieuwd! En tegen de tijd dat ik terugben heb ik weer 20 films meer gezien ofzo haha.
voor het uitgaan
voor het uitgaan

Ohja, we hebben bij Beatriz ook EINDELIJK een keer tortillas gehad, mn bijna eerste mexicaanse eten! Oh met de bienvenida comida ook, dat was erg lekker. Maar goed, bij beatriz was t de bedoeling dat we de tortillas opwarmden op n plaatje op het gasfornuis, alleen ik zag geen vlam dus ik keek en VOEMMMMMMM een dikke vlam! Het was echt doodeng want ik zat er volgens mij gewoon in. Maar goed, ik voelde niks en er is ook niks met me aan de hand, dus blijkbaar was het verder weg dan het leek. Maar goed, mijn tortillas warm ik voortaan dus op in de magnetron!
En nog meer big news, internet is in da house! Oftewel als ik terug ben (zit nu nog op school) zal ik even wat fotos bij dit bericht zetten, als dat mag van Elodie want ik heb natuurlijk geen computer. Pfff..als ik had geweten in wat voor huis ik zat met wat voor vrouw was ik gewoon rechtstreeks hier naar toegekomen, na 4 maanden gaan reizen en dan weer terug voor mn spullen. Maar goed, shit happens en ik heb t verkeerd ingeschat, dacht dat ik in een klein huisje van een arm (of gewoon) gezin zou zitten, niet dus...Ik ga nu denk ik kijken of ik ergens goedkoop een laptop kan huren, want ik mis toch wel een computer, zeker nu we internet hebben. Volgens beatriz kun je hier ook heel goedkoop laptops kopen, dus als iemand er een wil dat ik m voor 4 maanden leen en dan opstuur, let me know! (lisa?? je zult toch een keer het ouderlijk huis verlaten, en geloof me, je kunt dan echt niet zonder pc leven haha :P)
Astra et moi
Astra et moi

Nou verder heb ik niet veel boeiends meer te vertellen, behalve dat ik nu ik alles geregeld heb voor migration me wat gesetteld en ontspannen begin te voelen, en dat ik nu echt ga genieten. Ik ben van plan om (bijna) elk weekend een leuk uitstapje te maken, en denk dat het dit weekend het regionaal museum van Guadalajara wordt en misschien het theater. Maar uiteraard horen jullie dat dan wel weer...En dan ga ik nu een stukje schrijven over een zeer slechte mexicaanse film die we vandaag hebben gekeken bij Spaans..
Tot de volgende keer!

ps. Ma nogmaals proficiat! Hopelijk was het een leuke dag en komt mn kaart ooit nog aan haha

  • boeiend by mama
  • hoi! by lisa
  • foto by elleke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active