Travel Journal

!Hola!

(Monday 3 September 2007) by Margriet Lenkens
Hola!
Daar ben ik weer. Ik heb het idee dat mn schare fans begint af te haken haha, maar goed, for now zal ik t accepteren aangezien ook in NL de studie weer begonnen is!
Met mij is alles prima, hopelijk met jullie ook!
Vrijdag zijn we naar Wallstreet geweest, iets tussen een bar en een club in want de muziek stond te hard om te praten, maar er waren wel heel veel tafeltjes…Nou was erg leuk, en ook de prijzen ;-) 2 voor de prijs van 1!
mary, malena, ik
mary, malena, ik
Er was ook een liveband, die alleen maar voor mij onbekende liedjes speelde, maar in de pauze was de muziek weer geweldig. Dus goed, ik heb me wel vermaakt. Zaterdag wilden we eigenlijk naar een museum gaan, maar afgelopen donderdag kwamen we erachter dat het Festival de Mariachi in Guadalajara was, dus heel veel muziek en mexicaanse sfeer. Eigenlijk wilden we er om 12 uur zijn, maar dat was onmogelijk ivm het uitgaan de avond ervoor! Dus rond 3 uur kwamen we aan, was het net afgelopen… En we vroegen het aan een paar traditioneel geklede danseressen (denk ik) en ze zeiden dat zondag pas weer iets zou zijn! Dusja, wij balen. Maar goed, we waren toch in Guadalajara, dus we hebben maar even rondgewandeld en wat geshopt. We zijn naar de markt geweest (grootste in latino America oehoe!) en daar heb ik twee tassen en een paar slippers gekocht (aangezien die van de Timco een beetje te groot zijn en ongelukken veroorzaken, en nu ook kapot aan t gaan zijn ;-) voor in totaal nog geen 8 euro! En ik ben vooral heel erg blij met de tassen want voor mij zijn ze echt mexicaans en kleurig en gewoon mooi. Op de markt verkopen ze ook heel veel soorten fruit, maar goed, er zitten vliegen op en t wordt niet altijd goed gewassen geloof ik, dus ik ga het maar niet uitproberen. Oh we hebben ook nog gelachen om de Mexicanen, de verkopers op de markt. Er wordt natuurlijk de hele tijd geschreeuwd of je iets wilt kopen, en een noemde al zijn producten op, en toen (novio mexicano?( (mexicaanse vriend?). En bij een andere kraam kon Elodie niet kopen wat ze wilde, en zeio (I am sorry( en toen zei de verkoper (I4m sorry for me(. Ja ze hebben wel humor hier. Op de markt kwamen we ook een groep amerikanen van de UAG tegen, en zij vertelden ons dat er nog een parade van mariachis zou zijn achter de kathedraal! Dus daar gingen we rond half5 naar toe, en was erg leuk om te zien, vet veel mensen en volgens mij waren er ook beroemde mariachis tussen want het publiek werd helemaal wild. Helaas regende het wel flink, zon typische Mexicaanse regenbui met heel veel water maar van korte duur....., dus na 10 minuten hadden we het wel weer gezien en gingen we een taxi zoeken. Uiteindelijk hadden we ook niet langer hoeven blijven want na 5 minuten kwamen alle Mexicanen ook weer teruggelopen. Rond 19:00 waren we terug, en toen hebben we meteen gegeten. We waren uitgenodigd bij Astra om daar nog wat te drinken voor het uitgaan, dus we wilden nog slapen vantevoren, maar goed, dat kwam er niet meer van helaas…dus savonds was ik echt heel moe en heb ik een uur gezeten (wat heel prima was, want ze hebben relaxte banken in de discotheek!) Ik viel ook ff in slaap (1 seconde) en toen werd ik meteen wakker gemaakt door de security haha, want dat mocht niet..dus voortaan maar even goed uitrusten vantevoren.
malena & ik
malena & ik
T uitgaan was wel heel leuk hoor, dat ga ik echt missen als ik terugben denk ik..de muziek, en de sfeer, en iedereen danst enzo en niet zo als in Nederland maar meer wat…ik weet niet losser, het kan ze niet echt iets schelen hoe ze overkomen (in het algemeen wel heel erg, maar niet tijdens het uitgaan), en iedereen zingt de liedjes vet hard mee enzo. Om 4 uur waren we thuis denk ik, en viel ik in slaap (oeps) en om 6 uur wilde ik mn lenzen uitdoen en tandenpoetsen enzo, was er geen water! Dus ik de volgende dag vragen aan Beatriz, en ze zei dat ze het water had afgesloten omdat het op Elodies badkamer zon lawaai maakt. Vaag verhaal ik weet het. Maar goed, en we ontdekken steeds meer minpuntjes aan het huis enzo..cucarachas, lichten die niet altijd werken…en dan nog iets, toen we naar Astras apartement gingen hoorden we dat zijn met zn 4en (2 slaapkamers, 1 badkamer, woonkamer, wc, balkon) hetzelfde betalen als wij per persoon! Wij betalen 5000 pesos wat ongeveer 335 euro is. Daarna gingen we naar het apartement van Malena, een meisje dat we kennen via de vrienden van Astra (zij was hier vorig jaar al, en doet spaans cursussen) en dat was nog geweldiger! Ze betaalt geloof ik 3500 pesos, voor een grote slaapkamer, woonkamer, balkon, keuken (incl bar) en the best…een zwembad! Dus we hebben gevraagd of ze aan haar huisbaas wil vragen of er nog meer apartementen vrij zijn…Ja het is niet dat we het slecht getroffen hebben ofzo, maar het lijkt me vooral fijn om een ruimte te hebben waar ik kan zitten met vrienden of om te chillen ofzo. Nu hebben we eigenlijk alleen onze kamer want het voelt gewoon niet zo fijn om in de woonkamer te gaan zitten. Ik kan geen rommel maken en niet gaan liggen op de bank enzo…Naja, ik weet niet. Daarnaast krijgen we geen eten op zondag, dus ik vroeg of ik misschien boodschappen mocht doen en koken (voor mezelf en die andere 2), maar Beatriz wilde dat niet omdat de keuken dan vies wordt! Echt debiel, alsof ik de spullen die ik gebruik niet zou afwassen! Nou goed, ik wil dus ook gewoon koken. En bovendien betalen we dus veel te veel, het is wel inclusief maaltijden, maar goed, die zijn echt geen 2500 pesos waard hoor! Ze koopt zelfs geen sinaasappelsap omdat dat te duur is (kost echt niks). Mja ze is een beetje op geld uit, en ze roept steeds dat ze geen geld heeft (wat natuurlijk de grootste onzin is, check dat huis alleen al). En ze is ook nog heel erg boos op haar man, ze zijn 22 jaar uit elkaar (niet gescheiden want daar geloven de katholieken hier niet in – beetje hypocriet dus want ondertussen zijn er wel veel mensen al lange tijd uit elkaar). Ze vertelde ons zelfs dat ze zo4n elektrisch ding heeft gekocht, waarmee je mensen een stroomschok kunt geven, ten tijde van haar huwelijk zodat ze het kon gebruiken als hij in 4haar deel4 van het huis kwam. Ja heel apart…….! Ohja, nog een minpuntje, we worden elke dag om half 6 sochtends wakker geblaft door de duizenden honden in de buurt..
Maar goed, Elodie en ik zijn dus erg gemotiveerd om een nieuw onderkomen te zoeken, maar we wachten effe af wat Malena zegt.
Gisteren hadden we dus geen eten (en ik had zo’n zin in wat ik altijd eet in Maastricht na t uitgaan…pasta met lekkere saus en veel groenten en…mozzarella! – dat is echt he
gemaakt door Pepe
gemaakt door Pepe
t eerste wat ik eet als ik terugkom, op hutspot na :P), dus zijn we naar Plaza Pabillon geweest. We zijn naar Chili4s bar geweest, eigenlijk Amerikaanse keten, maar wel mexicaans eten..dus dat w
nachos (voorgerecht!)
nachos (voorgerecht!)
as mn tweede keer mexicaans eten! Eindelijk! We kregen vooraf nachos, en ik gevraagd: sin carne? Ja sin carne. Niet dus haha, na zoveel jaar herken ik de structuur van iets non-vegetarisch (in dit geval gehakt) echt wel. Maar het zat niet op elke nacho, dus heb nog kunnen eten  Ik liet het gehakt zien en ik vroeg: carne? Neenee, no es carne. Yeah right! En vantevoren had ik gevraagd of ik ook een vega-versie van fajitas quesadillas kon krijgen, en de vrouw bij de ingang zei van niet..dus ik zag mezelf alweer droge salade et
heerlijk...maar veel!
heerlijk...maar veel!
en..maar de ober zei: claro que si! (natuurlijk wel) dus ik was zeer blij, en ik heb heeeerlijk gegeten! Lekkere quesadillas met salsa, guacamole, pico de gallo (tomaat met chili peper), zure room, bonen en rijst! Het was delicious, maar ook gigantisch veel. Kan me niet herinneren de laatste keer dat ik iets liet staan in een restaurant, maar hier dus de helft…Kun je nagaan! Ik snap niet hoe mensen hier zoveel kunnen eten! En ze zijn echt niet zo dik ofzo! Maar het was in elk geval heerlijk al kon mijn maag het later niet verdragen haha. Maar goed, ik heb er van genoten , van het eten dus haha. Vandaag weer om 6:45 op, echt verschrikkelijk…….maarja, het scheelt dat ik zon leuke vakken heb hier. Donderdag heb ik mn eerste presentatie voor een echt vak argh! Wel heel aardig, ik mag het stuk vertellen wat ik het beste snap, maar goed……….Mn problem is meer dat iedereen hier heel los presenteert, dus op het moment ook zinnen verzint enzo, en daartoe ben ik dus niet in staat! Maarja, ik ga mn best doen. En vrijdag gaan we naar een andere suburb van Guadalajara, Tonala, waar heel veel handwerk gemaakt en verkocht wordt. We gaan naar drie fabrieken, en we krijgen een tour dus daar heb ik wel zin in! Krijg ik ook vrij van van mn andere vakken dus dat is wel relaxt!
En nu ga ik naar salsa ook al heb ik niet zoveel zin….wel om salsa te kunnen maar niet om me kapot te zweten zometeen. Maar goed, het moet maar. [correctie, 3 minuten later zit ik hier toch maar weer, omdat het me nuttiger lijkt om te lezen wat ik moet lezen voor de presentatie! Inderdaad, weinig doorzettingsvermogen, remember Pilates Fleur en Aman?!? Maar goed, woensdag weer een kans...]
Fotos zet ik er vanavond of morgen op, want heb mn camera weer niet bij naar school. Wat wel zeer jammer is want straks is er ook een optreden van mariachis op school!
mariachis
mariachis

Anyway, tot later!
ps Meer fotos in Gallery!

 • back to normal by Fleur
 • Hoi! by Laura
 • . by elleke
 • Wat n leven by Tha Canadian Gangsta
 • verhaal by mammie
 • pa by pa
  • Tss by Margriet Lenkens
   • pa by pa
 • verborgen fans by Paulien
 • even een groet by froni
  • Hoi by Margriet Lenkens
 • mariachis by Elleke
  • haha by Margriet Lenkens
 • heyy! by Elles


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active