Travel Journal

hehe, daar is ie dan! (+ update!)

(Tuesday 11 September 2007) by Margriet Lenkens
Zondag 9 september
Heej! Nou de vorige keer vertelde ik dat we verhuisd zijn (Elodie en ik) naar ons eigen appartementje en het bevalt erg goed
ik op mn kingsize bed
ik op mn kingsize bed
. We horen wel autos maar daar kan ik niet zo mee zitten. T enige is dat het water van de douche raar doet, ene moment is het te koud om er onder te staan en t andere moment verbrand ik me bijna maar ja, shit happens!

Vrijdag zijn we met spaans naar Tonala gegaan. Ik vond het een erg mooi dorpje/suburb, en ook heel wat in mijn ogen mexicaans is: gekleurde lage huizen, een beetje rommelig, druk en heel veel winkeltjes en eettentjes.
100_2787.JPG
Tonala is een stadje met de grootste handwerkers/kunstenaarsdichtheid ter…weet niet meer of dat ter wereld is of van Mexico haha, maar goed, het blijft indrukwekkend :P Eerst gingen we naar een glasfabriek
in de glasfabriek
in de glasfabriek
, dat was wel mooi om te zien, alleen hoorde ik dat bij een andere groep vrijwilligers werden gevraagd, en bij ons niet..tss! Daarna gingen we naar een poppenfabriek, en met fabriek bedoel ik een ruimte zo groot als een huis, dus geen enorme fabriek. Hier worden van klei indiginas (inheemse bevolking, indianen dus) poppen gemaakt. Was erg mooi om te zien hoe die mannen (in deze fabriek waren t allemaal mannen geloof ik) zo nauwkeurig werkten
100_2779.JPG
. Toevallig staat er in dit appartement ook een. Elodie had m weggezet omdat ze m lelijk vond haha, maar nu ik weet hoeveel werk erin zo’n ding zit heb ik m mooi teruggezet:P Als derde en laatste bezochten we een papier-machi fabriek. In t begin zag t er een beetje saai uit met dat karton, maar uiteindeljk maken ze er toch hele mooie dingen van, en het lijkt zelfs niet meer op papier mache
100_2812.JPG
. Daar kunnen die carnavalmensen in Nederland nog wel wat van leren.

Daarna hadden we vrije tijd, en zijn Astra en ik (Elodie was niet mee want ze had gehoord dat tonala saai was – nou ja!) met Christa (VS) en Laura (Canada) een restaurantje gaan zoeken. Het was nog maar 12 uur, dus we konden alleen iets nemen van de desayuno (ontbijt) kaart. Maar goed haha, dat was nog een big meal, ik had een omelet met champignons, kaas, groenten, en daarbij iets gemaakt van tortillas waarvan ik de naam ben vergeten en frijoles (bonen). Ik snap echt niet dat de mexicanen niet dicker zijn als ze al zoveel ontbijten! Maar goed, was erg lekker en ik was blij iets vegetarisch te kunnen krijgen
met zn vieren
met zn vieren
. We hebben ook nog wat rondgelopen door de winkelstraatjes en ik heb n armbandje gekocht, en toen was het alweer tijd om terug te gaan naar de plek waar de bussen stonden.

Rond 3pm waren we terug en moest ik vanalles regelen bij intercambio office omdat beatriz moeilijk deed. Elodie mocht wel verhuizen omdat ze op haar application had gezegd dat het voorlopig was, maar voor mij zou het een problem zijn, want ik had niet aangegeven misschien te willen verhuizen. Gedoe geode. Dusja, ik praten met intercambio office, en zeggen dat ik vantevoren ook niet wist dat n eigen apartement zoveel goedkoper was en blablabla. Nou goed, ze accepteerden het, dus ik naar huis want we gingen verhuizen! En toen ging beatriz weer moeilijk doen, want ze geloofde het niet, dus toen heft ze school gebeld en uiteraard was het wel geregeld haha. Nou goed, we hebben haar nog wel aardig bedankt en alles, en ze zei dat we wel een keer mochten komen en dan koken (voor die vrienden van astra die vorig jaar bij beatriz woonden) maar dat slaat natuurlijk nergens op, want voor onszelf mocht ik niet koken omdat dr spullen dan vies zouden worden. Maar goed, was blij dat alles geregeld was! Meteen daarna verhuisd, het paste allemaal net in de taxi, want ik heb wel maar 1 grote tas, maar Elo heeft echt flink wat spullen bij zich haha
en mn tas weer ingepakt!
en mn tas weer ingepakt!
. Savonds nog naar walmart gegaan om de noodzakelijke dingen te kopen, maar niet meer uitgeweest want we waren te moe.

Gisteren ben ik sochtends eerst mijn pakket van de familie op gaan halen (1e zak drop is al op, tweede probeer ik zo lang mogelijk dicht te laten, ben benieuwd ;-)) in het centrum van Zapopan, dus heb ik ook weer wat mooie dingen gezien (oa basiliek) maar helaas mn camera niet bij me. Ik heb trouwens vooral honderd soorten rozenkransen gezien, het blijft me opvallen hoe belangrijk god en jezus hier zijn. Overdag huiswerk gemaakt want heb woensdag weer een presentatie, dit keer over een moordzaak en dan vanuit psychoanalitisch perspectief haha, ja superinteressant! En donderdag mn eerste examen… ben heel benieuwd want ze gaan er hier min of meer vanuit dat de studenten een 9 gemiddeld halen dus ik vraag me af hoe makkelijk het zal zijn.. hoop wel dat ik mn woordenboek mag gebruiken!

Gisteravond hadden we eerst bezoek van Astra en Marisol (Korea), en ik heb voor ons gekookt (quesadillas hmmm)
diner met Elodie, Astra, Marisol
diner met Elodie, Astra, Marisol
Ik had ook chocoladaijs gekocht, maar volgens mij werkt de diepvries niet zo best want het was niet echt bevroren, meer iets tussen ijs en mousse in. Iedereen was n beetje bang om tee ten, maar ik niet, al zal het vast niet gezond zijn, maar vooralsnog voel ik me prima! zijn we uitgeweest naar Maoma. Heel groot, en op zich wel leuk, maar de muziek was niet erg afwisselend. Eerst 30 elektronische liedjes, toen 5 r&b ofzo, en toen de hele tijd spaanse liedjes van vroeger (tenminste, zo zag het eruit om de tien beeldschermen die er hingen). Rond half3 had ik er weer genoeg van en zijn we gegaan. En nu zit ik ook te werken voor school, en straks heb ik pasta gemaakt, toch wel fijn, zelf koken. Vandaag ga ik denk ik niks meer doen dan school, heb genoeg te doen!


Dinsdag 11 september
Zondag weer naar the movies geweest, weer ligeramente embarazada haha, ik raad jullie aan m ook te gaan kijken als ie uit is in NL, want zelfs de tweede keer was ie leuk. Gisteren de hele dag op school gezeten en aan mn presentatie gewerkt....amper gegeten dus uiteindelijk maar naar huis gegaan omdat ik zon honger had haha.

Dit weekend of het weekend erop gaan we misschien naar Puerto Vallarta met een groep. Pto Vallarta is een badplaats, dus kan ik lekker gaan zonnen en zwemmen. Kost iets van 120 euro inclusief busreis dacht ik.. Haha ik heb geen idee hoeveel geld ik heb op t moment want mn bankpasjes zijn nog niet binnen dus ik kan t niet zien! Dus dat wordt nog een grote verrassing. Oh en Paulien, nogmaals bedankt voor het zakmes want het wordt intensief gebruikt, aangezien we geen scherpe messen verder in huis hebben haha.

Oh en de overburen (Malena en haar friend) worden er wsl uitgekickt want hij heeft te veel herrie gemaakt (valt wel mee, wij wonen tegenover en niks gehoord) maar goed, de landlady is een beetje streng dat heb ik wel gemerkt! Maar goed, we houden ons dus maar bedeesd (zeg je dat zo?)

Ik heb nu eigenlijk spaanse les, maar het leek me nuttiger aan mn presentatie te werken (en aan mn weblog :P) want ik krijg toch geen ene credit voor spaans haha.

Nou goed, verder niet zoveel interessants.....woensdag weer naar de bios, Mr Brooks wordt t denk ik, en zondag is het Dia de la independencia (zeer belangrijk in Mexico) dus als ik niet in Puerto Vallarta ben ga ik het ergens anders vieren! Geloof dat er overal wel wat de doen is. Nou nogmaals, check de pics want ik sta er steeds vaker op woehoe! hahaha houdoeeeeeeee xx


Donderdag 13 september
ja even 2 mededelingen haha, oeh dat klinkt serieus. Nou vandaag heb ik mn eerste echte toets gehad, over psychotherapie, en de stof was best nieuw voor mij, maar toen ik de toets zag...er zaten gewoon meerkeuzevragen bij, waar of niet waar, en combineer de term met de uitleg! Het scheelt dat het in het spaans was, want anders......ben benieuwd of het bij de andere vakken hetzelfde is. Maar goed, denk dus wel dat ik m okee gemaakt heb (er zaten helaas ook open vragen bij haha, die gingen niet zo geweldig ofzo)

Dan nog iets, ik ga misschien 'werken' in een weeshuis geloof ik, ofja een huis waar kinderen wonen die niet meer thuis kunnen wonen omdat ze of geen ouders meer hebben of omdat ze thuis iet goed behandeld worden. Nou goed, dat is ongeveer de categorie kinders waarmee ik later misschien ook wel wil werken, dus heb me meteen opgegeven! Doe ik ook nog s iets nuttigs hier. Oh werken staat trouwens tussen aanhalingstekens, want het is vooral spelen met de kinderen (en een beetje observeren hoe ze spelen denk ik). Dat zou dan zijn op vrijdagmiddag, zaterdagochtend of zondagochtend, en heb me opgegeven voor vrijdagmiddag. Ben benieuwd!

Goed, ik ga weer aan de slag, nog effe wat dingetjes uittypen voor school en dan naar huus!

 • leuk verhaal by Paulien
 • Ben eindelijk begonnen by Astra
 • Foto's by mama
 • Eindelijk dan een reactie! by Lau
  • cool! by Margriet Lenkens
 • hallo! by lisa
  • nouja by Margriet Lenkens
 • poe poe by amanda
 • er gaat een wereld voor me open by Marleen
 • hey! by Eveline


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active