Travel Journal

!Viva Mexico!

(Monday 17 September 2007) by Margriet Lenkens
Zondag 16 september
Heej iedereen!
Nou ik zal dit keer proberen iets korter van stof te zijn haha. Ben nu aan t leren voor mn tweede toets, die morgen is. Het is mondeling en formeel :S nou goed, en aangezien ik mn meest praktische kleren bij me heb…er zit zeker niks formeels tussen! (niet dat ik iets formeels heb haha) maar goed, heb mn zwarte bloesje en ik ga vanmiddag weer even naar het overdekt winkelcentrum om een nette rok ofzo te zoeken.
mn "formal" outfit, tekening (op kast) en de vlag van
mn "formal" outfit, tekening (op kast) en de vlag van


Dit weekend was erg leuk! Vrijdag na school zijn we (Elodie, Marisol, Noemi (vriendin Marisol), ik) eerst naar Zoologico y Safari de Guadalajara geweest, oftewel de dierentuin. Heel veel dieren gezien (en fotos van gemaakt :P) en we hebben ook in een open bus zeg maar een safaritocht gemaakt. Was erg leuk en giraffe eten gegeven enzo haha. De leeuwen waren t mooist denk ik, maar die hebben we niet tijdens de safari gezien wantja, das een beetje gevaarlijk denk ik. Al stormde de neushoorn ook bijna op ons af haha. Maar goed, dat was vrijdagmiddag dus.
leeuw
leeuw


Daarna zijn we (Astra, Malena, Elodie, ik) wat bij Malena gaan drinken die dus van het gebouw waar wij nu wonen is verhuisd naar waar Astra woont haha. Wel heel leuk dat we allemaal zo dicht bij elkaar wonen. Maar goed, daarna wat nieuwe uitgaansplekken geprobeerd, wat ook wel leuk was… Rond 3 ofzo weer naar huis!
Astra, Elodie, Malena, ik (ja beetje jammer dat hoofd)
Astra, Elodie, Malena, ik (ja beetje jammer dat hoofd)


Volgende dag heb ik mn computer gekocht, voor ongeveer 100 euro, ben 10 keer op en neer gelopen enzo, want de monitor zag groen en paars, en nu ben ik er achter dat ie geen cds leest. Of dvds in elk geval niet….dus ik ga straks even vragen wat er loos is! Maar eh, binnenkort krijgen we internet (geen idee wanneer, Mexicanen zijn niet zo tijdgebonden) en dan kan ik dus skypen!
mn new best friend (check the special effect!)
mn new best friend (check the special effect!)
Rond 2/3 uur zijn we (zelfde als met uitgaan + Treasure, friend van Malena) met de bus naar het centrum van Guadalajara gegaan, want het was Dma de la Independencia (onafhankelijkheidsdag)! De hele stad was versierd in de kleuren van de vlag (groen, wit, rood) en er was vanalles te doen. Eerst zijn we naar een markt geweest waar ik mezelf niet heb kunnen inhouden (2 riemen, 2 armbandjes, 2 kettingen, mexicaanse vlaag, 2 paar slippers, 2 tekeningen) haha, en daarna hebben we gegeten…weer chocoladetaart dus vanaf maandag ga ik aan de lijn haha. Daarna naar nog een markt geweest en DVDs gekocht voor anderhalve euro per stuk, ja ontzettend legaal, maar mn computer herkent ze dus niet (en ook geen echte dvds heb ik getest, papa weet jij of dat normaal is bij een gewone grote computer?).
Markt
Markt


Even later hadden we nog meer mensen van de UAG gevonden, en zijn we naar de Plaza de la Liberacisn gegaan, waar het superdruk was. We waren wat te vroeg dus we zijn nog een ijsje gaan halen, en toen we terugkwamen moesten we ons al helemaal door de menigte persen. Maar goed, eindelijk een plekje bemachtigd en toen begon het spektakel om 10 voor 11 savonds…eerst de grita (schreeuw) waarbij de gouverneur van Jalisco (soort provincie waarin Guadalajara ligt) alle helden van Mexico4s onafhankelijkheid opnoemde in vorm van “Viva….Miguel Hidalgo” en dan tien keer ofzo, en daarna “Viva Mexico!” “Viva Jalisco!” “Viva Mexico!” “Viva Jalisco!”. Was echt heel mooi om te zien, heel veel vlaggen en verklede mensen en de mexicanen houden echt van hun land. Zoiets heb ik nog nooit gezien in NL! Maar roed, daarna kwam het volkslied, en daarna vuurwerk! Was supermooi, niet alleen 4gewoon4 vuurwerk in de lucht maar ook gezichten gemaakt van vuurwerk en andere dingen, en ondertussen wat mariachi muziek. Helaas doet mn camera raar hier, ik denk dat mn batterijoplader niet roed werkt, dus moet ff een nieuwe kopen want nu kon ik niet eens fotos maken op het einde..(dus heb ik ze maar gejat van Elodie haha). Nou was een fantastische avond, daarna nog ff wat wezen drinken en toen rond 1 uur weer met de taxi naar huis!
147.JPG


En de update
Mn examen was apart...maar ging goed! Was om 8 uur en ik werd om 7:54 wakker, dus dat was wel jammer, maar aangezien het om de beurt was kon ik mooi precies als laatste. Vandaag niet naar salsa, want dan moet ik betalen en ik heb gehoord dat je hier ook hiphop kunt dansen, en aangezien ik dat al heel lang zoek en t (in elk geval in maastricht) niet te vinden is...wil het allebei, maar moet eerst even kijken hoe laat hiphop is!

En vanavond maak ik hutspot! Nu nog even zoeken of er een soort appelmoes te vinden is hier..dat hoort er toch wel echt bij...anders maar cashewnoten en kaas haha.

Over 2 weken naar Mexico-city met de international students, net opgegeven, heb er zin in!!

PS Heb even geen tijd om alle fotos stuk voor stuk up te loaden, dus voor de facebookmensen: http://www.facebook.com/album.php?aid=4198&id=506339484&ref=mf en de rest..heb geduld..ja ik weet het, jullie kunnen niet wachten!

 • :) by lisa
 • titel by mama
  • ja by Margriet Lenkens
 • foto's by mama
 • hahaah by lisa
 • goeiemorgen!! by Fleur
  • . by Margriet Lenkens
   • :) by Fleur
    • beter plan by Margriet Lenkens
     • zou wel willen!! by Fleur
 • He Margriet by Anniek
 • jooe hoeee by Aman
 • halve verhalen by Bush Bush Girl
  • yo by Margriet Lenkens
 • gsm by Mirrie


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active