Travel Journal

Vamos a la playa...!

(Monday 8 October 2007) by Margriet Lenkens
yo, ben ik weer!

Fotos:
http://www.facebook.com/album.php?aid=4507&l=dbae4&id=506339484
http://www.facebook.com/album.php?aid=4510&l=b9558&id=506339484
http://www.facebook.com/album.php?aid=4525&l=fe993&id=506339484

Tequila
Afgelopen vrijdag met school naar Tequila geweest, idd, de plaats waar tequila gemaakt wordt! We gingen naar een tequila fabriek en hebben het proces wel ongeveer van begin tot eind gezien, dus dat was wel leuk. Tequila wordt gemaakt van blauwe agave, wat naar niks smaakt. Eerst mochten we tequila 55% alcohol proeven, nou echt de beste oplossing als je het koud hebt want mn slokdarm stond in brand! Daarna nog wat tequilatjes geproefd, elke keer maar een heel klein beetje hoor :-) zo weinig dat een lerares om meer vroeg haha, ernstig. Nou de belangrijkste les die ik hier geleerd heb is dat tequila maken veel (hand)werk vereist en dat witte beter te pruimen is dan bruine/oranje/gekleurde.

Sayulita
Ik heb helaas helaas geen flesje gekocht, want daarna gingen we al snel door naar Sayulita, oftewel the beach! Was een heel gedoe, want ik had mezelf een dag voor vertrek uitgenodigd haha, en ze gingen in een busje en er was eigenlijk geen plaats meer, dus ik ging op de gok met mn weekendtas naar tequila met school, om daar op zoek te gaan naar een bus die me naar de kust zou brengen...maar gelukkig was er uiteindelijk toch wat plaats over, dus daar ging ik, met 12 amerikanen naar het strand! Sayulita is een klein surfersplaatsje dat volgens de boeken slechts 1600 inwoners heeft, en ik zie net op wikipedia the best bron ever dat zelfs Oploo er meer heeft! Maar goed, er was natuurlijk wel meer te doen daar dan in plo haha. Het wordt ook steeds bekender dus er wonen inmiddels wel meer dan wat er in mn Lonely Planet stond denk ik. En t stikte er van amerikanen, beetje too many als je t mij vraagt, en iedereen praatte engels enzo.

Vanaf Tequila was t zo4n 3 en half uur rijden denk ik, en toen we aankwamen was t nogal bewolkt. Desondanks toch gezwommen want had de zee al lang niet meer gezien. We hadden een penthouse aan t strand. Aan t strand ja, als in, als je de trap afliep kwam je terecht op strandzand, echt geweldig. Grote woonkamer, met veel banken, tv, dvdspeler, keuken, en soort bar, heeeeel nice! Ik sliep daar op een kamer met Malena en Brooke, en verder sliepen er nog 3 jongens. De andere 7 meisjes zaten in een ander hotel, wat meer in t 4centrum4. Ook kwamen er nog 3 jongens en een meisje, in weer andere hotels. S avonds pizza gehaald, met de gitaar bij t kampvuur gezeten en liedjes gezongen (zij dan, ik ken al die amerikaanse muziek niet behalve natuurlijk de UCM-anthems Wonderwall en Save tonight haha) en gechilld op t balkon.

Volgende dag gezwommen, american football gespeeld (nog zon sport waar ik in uitblink), tussen de middag een lekkere vegetarische burrito gegeten, en bij zonsondergang gaan paardrijden! Dat was echt GEWELDIG. Door de bossen/jungle, langs de kust, op t strand...echt fantastisch, en heb zelfs wat stukjes gegaloppeerd, naja t paard dan. SCHITTEREND, ervaring om niet te vergeten :-) Savonds hebben we zelf spaghetti gekookt, en daarna gingen we een bierspelletje doen (kingszen!). Toen gingen we uit, maar aangezien dit niet echt hoogseizoen was voor Sayulita waren er geen big parties, dus die hebben we zelf maar gemaakt haha. We gingen naar een bar vlak naast ons penthouse, en niemand danste dus wij begonnen maar haha, en die amerikanen zijn toch n stuk leuker dan ik dacht haha, we gingen in een kring staan en elke keer deed iemand n dansje in t midden haha, echt debiel. Maar heel leuk :-) Rond half2 ofzo gingen we weer terug naar huis, waar ik natuurlijk op de bank in slaap viel om vervolgens uur later op te staan en richting bed te gaan. Was een leuke avond!

Zondag vrij weinig gedaan, gezwommen en rond 1 uur reden we weer aan terug naar Guadalajara. Zelfs de autorit was leuk, met muziek enzo, nouja, gewoon heel gezellig. Kortom, een very nice weekend en mn mening over amerikanen is flink verbeterd!

Volgend weekend gaan we denk ik naar Morelia, daar komt een jongen van mijn school met zn mariachiband optreden, dus wel leuk om weer een bekend gezicht te zien, en is bovendien unesco world heritage oftewel een mooie plaats! ben benieuwd!

Verder ga ik niks doen behalve leren deze week want ik loop wel wat achter...
doei! xx

  • Paardrijden by Mama
  • I'm jealous by Fleur
    • paarden by Margriet Lenkens
  • hola by Lisa
  • gdl by irene uit gdl


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active