Travel Journal

Noche de Muertos...op Isla Janitzio

(Saturday 3 November 2007) by Margriet Lenkens
hola a todos!
Nou, eindelijk weer wat te vertellen! haha. Donderdag zijn we met een flinke groep amerikanen en 3 europeanen (elodie, astra et moi woehoe) naar Pátzcuaro geweest voor Día de los Muertos (dag van de doden). Uiteraard hadden we eigenlijk school, maar spaans boeit niet zo en zelfs mn andere leraren stimuleerden het omdat het ze een "experiencia bonita" leek (mooie ervaring dus). En dat was t!

Pátzcuaro ligt 40 minuten van Morelia, en dus iets van 4 uur van GDL. We gingen weer met tzelfde busje als naar Sayulita (strand) dus dat was wel chill en goedkoop! Eerste stop was Morelia, wat ik natuurlijk al ken dus ik kon voor tourguide spelen :P Jardín de las rosas gezien, met allemaal mooie doodse dingen en bloemen, daarna gaan eten in Cafe Europa zoals vorige keer ik ook, en daarna gingen we weer met t buske door naar Pátzcuaro. Daar naar n markt geweest, echt een van de beste tot nu toe, ik heb n vet cool shirt van noche de los muertos (nacht van de doden) gekocht, en een cowboyhoed, want eindelijk een goedkope gevonden! En m de hele dag opgehouden natuurlijk haha :-) Helaas hadden we niet veel tijd want we moesten door naar Isla Janitzio.

Dit is een eiland, dus we gingen met de boot en we waren allemaal zeer excited. Het eiland was heel gaaf. Het dia de los muertos gedeelte viel een beetje tegen.... In ELKE winkel was wel een altaar maar de begraafplaats was niet zo versierd als ik had verwacht. Maar goed, vergeleken met elke begraafplaats die ik ooit heb gezien was het wel een spektakel, dus dat was mooi. Bovendien was het echt de feestdag waarop ik me had verheugd ever since ik wist dat ik naar mexico ging en er wat over ging lezen.

Het minder leuke deel van de avond was een gevecht. Al eerder wisten we dat twee mensen aan t vechten waren, maar later op de avond zagen we ze. We waren bovenop het eiland, en die twee idioten waren aan t vechten op een platformachtig iets zonder hek of rand, met dus de afgrond naar beneden die nogal steil was (als in: ik durfde niet eens op de rand te zitten). Het was echt heel erg, want ze waren elkaar flink aan t slaan en bloed en pff...denk dat ze misschien dronken waren. Anyway, wij waren dus ook op t platform dus toen ze daar kwamen renden we gauw weg. Maar ik was echt zwaar van slag, en heel bang, niet voor mezelf maar voor die kerels want ik was echt heel bang dat de een de ander van de rand ging meppen, dus ik wilde graag iets doen, niet er zelf tussen springen, maar politie zoeken ofzo. Maar iedereen wilde het gewoon laten en ik snap niet hoe ze nog zouden kunnen slapen als er een dood zou gaan. Nou goed, ik was dus aan t janken want ik ben gewoon een softie en dit was t eerste gevecht dat ik ooit in mn leven had gezien geloof ik, en dan ook nog op zon gevaarlijke plaats pff...Nou politie was nergens te bekennen of course, maar weet ook niet of dat iets had uitgemaakt maar gelukkig na een paar minuten gingen ze apart en de een bloedde helemaal en lag ergens op de grond en pff...echt heavy shit. Later op de avond toen wij vredig kaarsjes aan t aansteken waren op dat platform kwam die andere, volgens mij niet bloedende kerel terug (zn gezicht was er niet zo best aan toe, bulten all over), en hij stond klaar met zn riem...met een flinke gesp of hoe dat heet. Echt heel eng, het leek alsof hij er klaar voor was die andere te vermoorden. Dus de rest van de avond heb ik gebeden dat die andere kerel naar huis was gegaan.............Nou, dit maakte dus zeer veel indruk op me, maar ik kon er niet echt veel mee dusja.

Rond half 1 snachts klommen we weer naar beneden wat gekkenwerk was omdat het echt superdruk was en mensen waren dronken en sowieso had ik niet zo veel zin meer in mensen na dat gevecht...maar goed toen boot terug naar Pátzcuaro waar het avontuur begon want we hadden geen hotel! En het was echt heel koud...maar goed, we hebben het overleefd en zelfs de mensen die buiten sliepen (gestoord ja).

Minder leuk was dat toen ik mn bril ging poetsen deze in tweeen brak :S gelukkig heb ik mama´s oude schitterende bril nog hier haha, maar ik wil even naar een mexicaanse opticien gaan om te kijken hoe duur daar een montuur is, want dat is vast goedkoper denk ik! (ma kun je even nagaan hoe dat dan werkt met de verzekering enzo? gracias!)

Gisteren naar een film geweest, El Reino (the kingdom), en het was heel interessant maar na een half uur viel ik in slaap, dus moet nog een keer terug naar de bios. Verder gaan we vandaag als het goed is uit eten in een nice restaurant, en daarna naar een verjaardag. En ik moet natuurlijk ook nog even leren want maandag heb ik toets. Toets zal niet zo moeilijk zijn maar het is wel veel stof dus moet toch ff aan de slag.

Goed.........ik ben er weer vandoor! Hasta luego!

  • indruk by mama 3 nov. zaterdag 16.15 uur
  • ieh by elleke
  • ik hier! by mirrie
  • hey by Elles
    • pica's haha by Margriet Lenkens
  • Ohja --> Tabasco by Margriet Lenkens
    • Tabasco by Mama


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active