Travel Journal

Een mooie week (haha heilige titel he)

(Wednesday 21 November 2007) by Margriet Lenkens
Nou ben ik weer hoor! Begin van afgelopen week was een beetje jammer, ik ziek, maar goed, shit happens. Dinsdag heb ik flink wat school geskipt, maar nee niet om in mn bed te blijven maar om te oefenen voor mn rol als psycholoog want we moesten een stukje opvoeren zeg maar. Ging wel goed, 2 keer applaus omdat ik natuurlijk een taalhandicap heb haha.


Rancho de MaMa
Woensdag met Ashley, Malena en Angela naar het project van Ashley geweest, MaMa. Het is een stichting voor in de steek gelaten kinderen (voor de spaanssprekenden onder ons: Movimiento de Apoyo para Menores Abandonados), en normaal werkt ze altijd ergens anders (een school) maar nu gingen we naar een rancho, waar ze zowel slapen, spelen, eten als les krijgen. Was wel indrukwekkend, als je er aan denkt dat ze gewoon door hun ouders in de steek zijn gelaten....en toch waren ze allemaal best blij. Eerst hebben we gespeeld, voetbal (ik niet want er was zoveel zand en stof en ik moest mn zachte lenzen sparen....ja slim I know) en ze wilden met ons op de foto en spelen met onze cameras en telefoons... En ze deden ook nog een ritueel toen we net aankwamen, waarbij ze de vlag van mexico begroetten en het volkslied zongen, was wel leuk om te zien.

Daarna mochten we ze les geven. We kregen allemaal 1 kind, en ik kreeg wel een lief jongetje maar hij was doodmoe dus lag de hele tijd te slapen en daar kon ik dus niks mee. Hij was overigens 11 en was bezig het alfabet te leren lezen..dusja, ze hebben wel een flinke achterstand hier (deze kinderen dan he). Goed, omdat t niks uithaalden liet de baas van t project hem en mij samen de hond wegbrengen naar de buren, aangezien deze de hele tijd op t terrein liep. Nou prima, maar daarna ging de jongen een gebouwtje in. Ik zei kom hier, maar nee, hij liep door, dus ik ging m achterna. Hij was in de kamer en deed iets met een portemonnee en vertelde me dat hij daar sliep enzo. Maarrrrr toen kwam de tuinder binnen en zei dat dat jongetje daar helemaal niet mocht zijn en dat die spullen niet van hem waren en dat ie dus gewoon aan t proberen was iets te stelen! zat niks in de portemonnee maar toch. Goed, ik denk dus dat die kindjes wel iets van psychologische hulp nodig hebben hoor...het was ons verboden met ze te praten over familie aangezien dat natuurlijk een gevoelig onderwerp is, maar ik hoop dat ze wel met iemand anders daarover praten, want ik ben van mening dat het nodig is. Anyway, ik heb een visitekaartje gevraagd aan de baas van het project, en dit wordt dus het flaming-goede doel als t aan mij ligt!


Geweldig
En dan nog iets wat helemaal niet in deze week thuis hoort haha, t weekend daarvoor ben ik namelijk naar een GEWELDIGE salsabar geweest. met GEWELDIGE dansers die een show van allerlei verschillende dansen gaven. Nouja, ik kan t niet omschrijven, het was gewoon geweldig, en ik werd zelfs emotioneel toen ik iemand de flamenco zag dansen, want t deed me denken aan spanje toen ik dat ook nog kon...nouja, geweldig dus haha


San Blas aka Paradise
Nou dit weekend naar t strand in San Blas geweest. 4 van de 6 gingen al op donderdag, maar ik kon niet nog meer les missen dus ik ging op vrijdag. Ben trouwens blij dat ik op vrijdag ging want we hadden een geweldige les die dag bij psicoterapia, waarbij iedereen aan t janken was omdat ze elkaar al allemaal 4,5 jaar kennen en nu allemaal andere wegen op gaan. Op zich voelde ik me er wel een beetje buiten, maar ze zeiden ook wel lieve dingen over mij en het was gewoon leuk om te zien. En ik moest ook huilen toen die anderen allemaal gingen huilen haha.

Maar anyway, ik ging dus vrijdag met een ander meisje, en we kwamen savonds aan, waarna we meteen gingen uit eten. Het is aan zee, dus heel veel visgerechten enzo, en zeeeeeeeeer weinig keus voor mij als veggie, maar goed, heb uiteindelijk toch elke dag iets kunnen vinden! Savonds naar een bar geweest, en die bar heeft me doen besluiten dat als ik "groot" ben (lees: geld over heb) een jukebox ga kopen, want dat is zo gaaf hoe dat werkt! Snachts mocht ik als vanzelfsprekend (?) op het luchtbed slapen, en de andere twee nachten ook.....beetje jammer maar goed, ik klaag niet zo snel dus ik heb t maar geaccepteerd.

Zaterdag zijn we naar t strand geweest, waar ik weer paardgereden heb :-) was weer zeer mooi (wel minder avontuurlijk dan in sayulita) en de man die meereed was een zeur, die telkens zat te zeggen dat ik meer naar links of naar rechts moest, BOEIEND want t ging ook prima zonder dat gezeur. Maar anyway.

Zondag was nog vetter, met een bootje door de jungle gevaren. Nee geen leeuwen en olifanten, t blijft een mexicaanse jungle, maar wel veel krokodillen en grote vogels gezien. Ook nog naar de cocodrilario geweest, een plek waar krokodillen worden opgevoed waarna ze in de jungle worden losgelaten, was ook wel nice om te zien, en ook al zitten ze achter een hek enzo, t blijven een beetje enge beesten haha. Daarna gingen we verder met het bootje naar de lagoon, ofja, nog meer water. Daar heb ik (als enige van ons groepje!) gezwommen, en ik had een duikbril en een snorkel geleend, dus ik kon mooi alle vissen onder water zien! was heel gaaf en ik vind t echt zonde dat die andere niet gingen, maar goed, dat is hun keus! En daarna weer met bootske terug gegaan. Smiddags een ander strand bezocht, was echt supermooi, maar HELAAS stikte t er van de muggen en andere kleine beestjes die pijn deden en prikten. Dus we waren eigenlijk wel blij toen de taxis ons weer kwamen ophalen haha.

Op maandagochtend ben ik nog met Astra naar een isla virgen (onbewoond eiland) geweest. Ook zeer mooi.....heel veel krabben gezien en het heilige centrum van de Huichols, native people. Was niet zo heel veel van te zien haha, maar t blijft mooi. Er was ook een man die alle krabben aan t vermoorden was, dus ik ging een praatje met m maken om vervolgens af te sluiten met: je laat er toch wel een paar levend he? Ja het spijt me zeer, de vegetarier in me kwam naar boven haha. Goed...smiddags weer teruggegaan naar GDL waar het koud (in vergelijking met aan de beach) was, en waar t vandaag zelfs regende en stormde! komt dat jullie bekend voor? HAHAHA
sorry haha


nouuuuuuu en nu heb ik een beetje buikpijn omdat ik een hele zak drop heb opgegeten die astra's mama voor me had meegebracht (merci merci!), maar goed, het is het waard haha
Zometeen ga ik maar s eten kopen want ik heb niks in huis.....en huiswerk maken want ik heb t nu toch best druk met school.
Fotos komen er hopelijk morgen op!
adios xxx

 • muggen by mama
  • zelfde by mirrie
 • hoi by Gerrit
 • beach foto's by Margriet Lenkens
  • nog meer pics! by Margrietje
   • Nummers by Maaike
 • hahah by lisa


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active