Travel Journal

13-12-2007 & 14-12-2007 & 15-12-2007 Oaxaca

(Saturday 15 December 2007) by Margriet Lenkens
Oaxaca was/is gaaf! We kwamen rond 6 uur sochtends aan in Oaxaca, en thank god mochten we al meteen in de kamer van het hostel terecht, waar ik dus even een dutje heb gedaan. Het hostel is heel primitief (geen electriciteit behalve licht op de kamer) maar toch ook weer heel mexicaans en gaaf. Zie de fotos (als ze er ooit opkomen ja haha). Rond 10 of 11 uur opgestaan en de stad verkend, erg mooi, doet me een beetje denken aan Morelia. Mooi zocalo (plein) met leuke restaurantjes erom heen enzo.

Daarna zijn we naar het Museo de las Culturas de Oaxaca geweest, een titel die ik niet ga vertalen want dit moeten jullie wel kunnen begrijpen! Was erg interessant, wat meer te weten gekomen over de indigenous groepen die hier leven en hoe ze hun tradities weten te behouden in deze moderne tijden..jaja, was echt interessant! Ook hebben we vanaf het museum en de kerk die eraan vast zit, Iglesia de Santo Domingo, de Jardmn Etnobotanico gezien, een tuin met vet veel soorten cactussen :-) erg mooi. Ook kwamen we er een mexicaans mannetje tegen die ons zn visitekaartje gaf en ons wel voor 70 pesos (5 euro ongeveer denk ik) naar Monte Alban wilde brengen...dus dat hebben we de volgende dag gedaan.

Monte Alban was echt heel gaaf. Het betekent Witte Berg, en het was dus wel een kronkelpad ernaartoe, maar ik had mn riem om! Monte Alban is een groep pyramides op een berg, origineel van de Zapotecos. Het was echt supermooi met een schitterend uitzicht. De mexicaanse man heeft ons een hele tour gegeven, met uitleg over alles wat ook heel cool was. Kortom, mooie ervaring.

's Middags waren we niet zo laat terug dus gingen we naar het Centro de Esperanza Infantil, een centrum voor straatkinderen en voor kinderen uit hele arme families. Ik had in de lonely planet gelezen dat ze sponsoring en vrijwilligers verwelkomen, dus dat leek me een mooi plan! Het is een centrum waar ze naast gewone les engelse les, computerles, eten en medische hulp krijgen. Het is allemaal vrijwilligerswerk, geen rooie cent steun van de overheid...Daar aangekomen waren er helaas geen kinderen, maar we mochten wat administratief werk doen. Ik mocht met Excel werken, de sponsorouders van de kinderen opzoeken, in een nieuw bestand zetten met adres en alles, en als er geen e-mailadres bij stond de kerst-brief van het kind in een envelop doen. Toch wel leuk om te doen, en ik denk dat dit ook kans maakt voor de Flaming goede doel avond haha (ja idd, ik strijd ervoor :P). Ik wilde eigenlijk morgenochtend teruggaan om echt met de kinderen te werken, maar we hebben besloten vroeg te vertrekken vanuit Oaxaca naar de kust want savonds is het niet zo veilig daar (onderweg dus). Maar Malena en ik hebben al afgesproken in meerdere steden naar zulke projecten te zoeken om te kijken of we kunnen helpen.

Nou...plannen zijn veranderd en we gaan over 2 uur naar de kust, 21:00u, want er reden geen bussen eerder op de dag. Komen we aan rond 5 uur, en dan gaan we chillen en waarschijnlijk slapen aan t strand haha.

Vandaag zijn we weer naar het assistentie-huis voor straatkinderen / arme families geweest, waar we wat hebben gepraat en gespeeld met de kinderen. Ook hebben we een van de directeurs van het project ontmoet, en hij heeft ons er meer over verteld, heel interessant! Later in de middag zijn we naar een enorme boom geweest, door mexico geclaimd als de grootste van de wereld, maar onterecht volgens de lonely planet haha. Hoe dan ook, was indrukwekkend.

Rond 9 uur ofzo gaan we dus naar de kust voor een dag en een nacht! Puerto Arista, er is iets met turtles, en een ecologische biosfeer (geen idee hoe dat in t nederlands heet) maar mooie natuur dus. Heb er zin in!

(wordt vervolgd...)

  • ? by Maaike
    • yes by Margriet Lenkens
      • Koud.. by Maaike


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active