Travel Journal

29-12-2007 Merida

(Sunday 30 December 2007) by Margriet Lenkens
Pics: http://www.mijnalbum.nl/Album=RUT8LSO6

Nou, Mirida is echt een leuke, boeiende stad. Ik kwam gisteren (vrijdag) rond half5 aan. Met de taxi meteen naar het hostel gegaan, wat een leuke verrassing was: goed georganiseerd, schoon, kleurrijk en goedkoop. En hangmatten everywhere. Mirida is schijnbaar the place to be om hangmatten te kopen, dus je kunt wel raden wat er over een paar weken in mn kamer in Maastricht hangt! En ja papa, jij mag de constructie aan de muur hangen haha, ja ik ga eerst wel even toestemming vragen aan mn huisbaas. Ik lig nu in een hangmat zelfs (nee niet typend op de computer, maar schrijvend in mn reisdagboek) en 2 meter verderop is een aziatisch meisje haar okselhaar aan het knippen, charming!

Goed, gisteren was t al een beetje donker dus ben ik alleen door de Paseo de Montejo gelopen, schijnt de meridaanse champs elysees te zijn haha, wel mooi in elk geval met de kerstverlichting aan enzo. Na mn geweldige avondeten, champignonsoep en yoghurt, naar een internetcafe geweest en daarna nog even buiten bij t hostel bij de livemuziek gezeten en wat gepraat met 2 koreaanse zussen die hier voor n maand aan t reizen zijn. Eeentje vroeg me of het echt waar is dat er in de red light district in amsterdam donkey shows plaatsvinden. Vrouwen met ezels dus. Nou ik kom er niet elke dag maar lijkt me van niet...In Tijuana volgens hen wel. Vanuit San Diego komen er militairs net de grens over om dat te zien. Smerig. Sorry voor deze info, back to Mirida.

Vanmorgen vroeg opgestaan, 8 uur ofzo, niet geheel vrijwillig maar vanzelf, dus leg me er bij neer. Eerst genoten van mn inclusieve ontbijtje, 4 sneetjes toast met boter, en daarna de stad ingegaan. Ik ben op Plaza Grande (groot plein) begonnen, waar veel interessante gebouwen omheen te vinden zijn.
- Palacio Municipal --> mooie murals, waar helaas geen uitleg bijstond dus snapte niet alles
- Palacio de Gobierno --> weer mooie murals, vooral over de komst van de Spanjaarden en hoe het daarna verder ging met de mayas (niet best dus)
- Catedral de San Ildefonso, die niet extreem bijzonder was
- Museo de Arte Contemporaneo Ateneo de Yucatan (MACAY)--> interessant, exposities over virussen, vrouwen, en hele geschiedenis van de kunst, er kwam een hoop naar boven van CKV haha
- Casa de Contejo, Contejo was de veroveraar van Mirida, mooie facade

Hierna kwam ik een man tegen die rondliep op n plek waar mensen schilderijen verkochten (buiten). Hij vroeg of ik van kunst hield en waar ik vandaan kwam, en ik zei "Holanda" en hij zei dat ze onlangs een onderzoek hadden gedaan naar oa de NLse toerist. Volgens deze studie is het grootste vooroordeel van ons NLse toeristen dat we geen vooroordelen hebben. verdere resultaten (als je dit saai vindt sla het over haha)
- De NLse toerist heeft een superieure houding wat betreft intellectie (sorry kan echt niet meer in t NLs schrijven) Omdat NL zo liberaal en tolerant is schijnbaar, kunnen we van daaruit alles rationaliseren, maar we blijven intolerant voor andere denkwijzen. Ik ben de precieze link even vergeten, maar die man vertelde over een NLer die naar een indigenous village ging en sprak over "happy poverty", dat al die mensen zo gelukkig zijn ook al hebben ze zo weinig, en dat armoede voor ons iets exotisch is, in n positieve manier dus
- Ook hebben wij NLers een moreel superioriteitsgevoel, omdat we ons beter voelen dan Amerikanen. We denken dat de VS t grootste probleem vormen voor Mexico, en dat maakt ons arrogant
- We zijn niet meer individualistisch, maar ultraindividualistisch, sterk neigend naar egoistisch.
En deze 3 dingen samen zijn gevaarlijk! Sterker nog, ik werd best bang toen die man zei wees niet verrast als je over 10 jaar in de krant leest "200 toeristen gedood door bom" want "elke actie heeft een reactie"!!! Goed dat was dus een indrukwekkend gesprek.

Daarna heb ik mn ultraindividualistische maag gevuld met een vegetarische panini met (voor de 2e keer in heel Mexico!) ECHTE mozzarella. Heerlijk. Even later naar het museum van de antropologie geweest. Was ook interessant, vooral de geidealiseerde voorhoofden...Had niet al te veel energie meer en voel me nog steeds met vlagen niet zo best door die verrekte malariapillen (ja nu weet ik t zeker!) dus binnen een half uur was ik weer weg...Spijtig maar helaas had ik gratis entree door mn mexicaanse studentenkaart..chill! En dat niet alleen, krijg ook 50% korting op bussen. Morgen (vandaag dus) ga ik naar de markt flink winkelen sochtends en smiddags met een georganiseerde tour naar Uxmal, oude maya stad waar savonds een licht en geluidshow is, vet!

Update
Ik heb net een hangmat voor 34 euro gekocht haha..zoveel geef ik niet eens uit aan kleren. dusja. maar goed, t is wel een goede. Schijnt :-)

2nd update
okee, deze stad heet dus niet Mirida maar Merida, maar op een of andere vage manier verandert deze website de e met accent i in een i!

  • jeetje! by mirrie
  • schedels by Eveline


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active