Travel Journal

Playa del Carmen

(Friday 4 January 2008) by Margriet Lenkens
fotos van de reserva de la biosfera: http://www.mijnalbum.nl/Album=PLYKE7QS

yo
zit nu in playa del carmen, vet toeristenoord.....maar goed, ik heb alle belangrijke dingen die ik wilde zien ongeveer wel gezien. Dus nu toerist uithangen :-) Vandaag ga ik misschien duiken, maar denk t niet want het water is wild en koud dus er zijn niet zoveel vissen en dan spaar ik die 70 euro liever voor een andere keer......
morgen ga ik een jungletour doen haha, toch naar reserva de la biosfera Sian Ka'an. Eerst met de jeep, dan met de boot, dan snorkelen etc..als t goed is gaan we veel vogels zien, en hopelijk ook schildpadden en dolfijnen (de kerel zei in 98% van de keren zien ze dolfijnen..hmm)
Vannacht in een prima hostel geslapen, en dalijk ga ik uitchecken en naar een hotel.....waar ik n eigen kamer heb :-)

morgenavond weet ik nog niet waar ik ben, hier, in puerto morelos of cancun...wil namelijk een luxe resort vinden haha. Ja ernstige zaak. Maar ik wil niet meer dan 750 pesos (54 euro) ofzo betalen, maar dat gaat lastig worden aangezien ze nergens 1 persoonskamers hebben en ik dus automatisch in een 2 persoons zit...maar goed, we shall see. T is hier een beetje koud en regenachtig, dus denk dat ik vanmiddag naar de bioscoop ga haha, ja beetje jammer...denk dat dit weer me wil voorbereiden op NL ofzo. Al is t daar natuurlijk nog veel erger.
goed.....ik ga even uitchecken en dan naar mn hotel en dan...no si (weet ik niet) no se met een accent dus..pff
adios!

goed, maar even een update :-) vandaag wilde ik even ontsnappen aan het toeristische gedoe, de engelse vertaling voor de spaanse, prijzen in dollars, verkopers die "come here sweetie, ive got something to show you" zeggen om de minuut.....dus ik ging naar de plek waar de enige amerikanen die er te zien waren zich op een groot wit doek bevonden: inderdaad, cinepolis, mijn grote trouwe vriend. Half uur met de bus haha, en ook al zijn de bussen hier niet echt geweldig, en hebben ze in deze stad zelfs geen vaste stops oftewel duizend losse stops, ik vond het fijn om weer voor even "tussen" de mexicanen te leven. En me geen toerist te voelen. Ik heb maxima traicion gezien, met pierce brosnan, geen idee hoe t in t engels heet maar ik gok iets met betrayal. Wel leuk vond ik, leuk plot. En om de tradities trouw te blijven heb ik vantevoren natuurlijk de welbekende mcdonaldsmaaltijd genuttigd! en een liter fruitsap :S en bij de mac heb ik pay de queso (kaas) geprobeerd, ik hoopte op een soort van kaassouffle, maar dat viel helaas tegen haha.

maar idd, als ik terug ben heb ik heel wat working out te doen. Maar goed. Ik ga nu weer want dit internetcafe kost 25 pesos per uur, wat iets minder dan 2 euro is, en belachelijk duur.
Morgen jungle-tour, heb er zin in!

update
yo yo yo ben ik weer! vandaag jungle tour gedaan haha, vet gaaf. Om 8uur met 5 jeeps vertrokken...anderhalf uur rijden ofzo, en toen uitgestapt en stukje gelopen door mangroves (lisa...dit woord hebben we voor t eerst geleerd bij expeditie robinson, weet je nog? ik denk daar elke keer aan als ik dat woord zie haha), cenote gezien...daarna weer ingestapt en door de jungle gereden. Wel over een gewone weg hoor, maar de jungle zelf is ook echt niet beloopbaar. Ik zat in de auto bij drie italiaanse vrienden, wel leuk haha. Daarna jeep geparkeerd, snack gegeten en met de boot gegaan! En al gauw zagen we waar ik op hoopte: dolfijnen! gewoon, in het wild dus. Echt gaaf. Er zouden ook schildpadden moeten zitten maar helaas, niet gezien. Ook zijn we naar een soort van eilandjes gevaren, waar veel verschillende vogels zaten. Daarna naar 'piscina natural' natuurlijk zwembad geweest, best warm, ondiep. Maar weinig mensen zwommen daar want t weer was prut, geen zon, beetje fris, maar ik geniet natuurlijk van elke seconde van mn laatste dagen in dit land! Daarna weer een eindje verder gevaren, naar het koraalrif, waar ik gesnorkeld heb. Mooi koraal gezien, niet aangeraakt dont worry, en enkele tropische vissen in mooie kleurtjes......en ook een paar grote schelpen op de bodem. Me voortbewegen was vrij onmogelijk daar, want de stroming was erg sterk. Maar goed, was allang blij dat onze boot ons liet snorkelen, want bij een ander groepje werd t afgeraden...wat een bullshit!
Ik had dolgraag de fotos erop willen zetten, maar mn tas ligt op dit moment in een kluisje waar ik alleen bij kan met een uitklaptrapje, dus dat was voor nu iets te veel gedoe :-) Goed, ik ga nu even lekker toetje eten, endaarna hotel voor morgen in cancun zoeken..........luxe hotel.........als t te betalen is.....
adios

  • Gaaf!! by Rennie
    • haha by Margriet Lenkens
  • exp rob by lisa
  • Weer thuis by Mama


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active